Door: Team Stadszaken.nl

18 april 2019Challenge Middenhuur 


De komende tien jaar zijn in de provincie Utrecht zevenduizend extra middenhuurwoningen met een huurprijs tussen €720 en €1000 nodig. Dit gaat niet vanzelf. De bouw van middenhuurwoningen kent nog vaak knelpunten, zoals financiële onhaalbaarheid en gebrek aan locaties. Versnelling is nodig om dit segment een boost te geven. De provincie Utrecht start daarom de Challenge Middenhuur. De provincie daagt initiatiefnemers, beleggers en gemeenten uit om hun woningbouwproject met middeldure huurwoningen aan te melden, het komende half jaar te versnellen en te optimaliseren!


De provincie Utrecht stelt voor ieder geselecteerd project € 10.000 beschikbaar, dit is voor de inzet van expertise om concrete knelpunten op te lossen. Het project bepaalt zelf voor welke expertise dit bedrag gebruikt wordt bijvoorbeeld: juridisch, bemiddeling, plan economisch, proces- of projectmanagement of communicatie. 

Breng jouw middenhuurproject een stap verder en meld jouw project nu aan! 

Werk jij aan een woningbouwproject met middeldure huurwoningen dat onvoldoende van de grond komt of waarbij je tegen obstakels aanloopt? Geef je project dan op voor de Challenge Middenhuur. Vul het aanmeldformulier uiterlijk 15 juni in! 

Alle woningbouwprojecten in de provincie Utrecht met middenhuurwoningen kunnen zich aanmelden. Of het nu vanuit een gemeente, belegger, ontwikkelaar, woningcorporaties of een andere partij is. Het maakt niet uit in welke fase het project zich bevindt. Wel is het van belang dat je concreet kunt beschrijven waar je tegenaan loopt, welke verbeteringen je in het project wilt bereiken en waar je hulp bij kunt gebruiken. De vakjurykiest uit alle aanmeldingen maximaal vijf projecten die zullen meedoen aan de Challenge Middenhuur.

Vragen? Stel je vraag via e-mail aan Vincent van Esch, projectleider Challenge Middenhuur:  vincent.van.esch@provincie-utrecht.nl; of aan Bart Dopper van Stec (b.dopper@stec.nl)

Winnaar

De challenge is een wedstrijd. Het project dat gedurende de challenge de meeste voortgang boekt, wint de challenge. De winnaar ontvang een cheque ter waarde van €10.000, deze kan men aan het project besteden. Een professionele vakjury beoordeelt de projecten en kiest hieruit de winnaar. De voorzitter van de jury is Rob van Gijzel, tevens de voorzitter van de landelijke Samenwerkingstafel Middenhuur. Verder zit in de jury Edwin Buitelaar, professor aan de Universiteit Utrecht/Planbureau voor de leefomgeving en de gedeputeerde van de provincie Utrecht. Begin 2020 maakt de vakjury tijdens een netwerkbijeenkomst de winnaar bekend. Na de Challenge Middenhuur verschijnt er een naslagwerk met de ‘lessons learned’ uit de Challenge. 

Deelnamecriteria